foto Default

Toepassingen in één gebruiksvriendelijk systeem geïntegreerd...

Soluzo is als vernieuwend ict-zorgconcept ontwikkeld door partners die kennis van zorgtechniek combineren met zorginhoudelijke expertise bij het slimmer organiseren van zorgprocessen, met als doelgroepen ouderen en mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
 

Soluzo integreert nieuwe en bestaande zorg in één gebruiksvriendelijke werkwijze. Voor alle diensten beschikken gebruikers – cliënten en zorgmedewerkers – op hun eigen plek over hetzelfde aanraakscherm. Het scherm, niet groter dan een laptop, is voorzien van eenvoudige symbolen.

 

Cliënten bereiken door een klik op het scherm bijvoorbeeld de bestelservice voor maaltijden en brood. En via het scherm beheren cliënten ook de toegangscontrole tot hun woning. De cliënt ziet op het scherm welke bezoeker voor de deur staat en kan met één knop de deur openen.

Is de cliënt niet op de kamer, of is er visite voor een psycho-geriatrische klant op een gesloten afdeling, dan belt de bezoeker via de beldrukker de receptie. De medewerker ontvangt een bericht op de telefoon en kan daarop de spreek-luisterverbinding in werking stellen. Via een aanraakscherm wordt de camera geactiveerd en kan de deur geopend worden.

Met Soluzo kan de cliënt vanaf zijn kamer een verpleegoproep doen. Via het aanraakscherm wordt een handsfree spreek-luisterverbinding geactiveerd met de dect telefoon van de zorgmedewerker. Verpleegoproepen bedoeld als alarmering worden ook geactiveerd met de peerdrukker en/of de halszender van de cliënt, of met een alarmeringskoord in de badkamer.

En er is nog meer gemak. De cliënt kan met het aanraakscherm de verlichting in zijn kamer automatisch aan- en uitschakelen en gordijnen openen en sluiten. Deze diensten verhogen voor de cliënt het wooncomfort en het gevoel van veiligheid.

Ga terug naar het overzicht

Bezoekadres
Sanderboutlaan 8a
6181 DN Elsloo
Postadres
Postbus 85
6200 AB Maastricht
Contactgegevens
Tel: +31 (0)88 119 24 50
www.soluzo.nl
info@soluzo.nl
Soluzo
KvK nr. 14635629